Door Richard van de Burgt op 9 maart 2014

De wijk in bij Braakhuizen-Zuid

Deze week zijn mensen van de PvdA Geldrop-Mierlo op bezoek geweest in de Geldropse wijk Braakhuizen-Zuid. In de Fleskensstraat, het Sint Jozefplein en de straten daaromheen zijn we langs de deuren gegaan om rozen uit te delen en mensen te vragen wat zij vinden van hun wijk.

We werden enorm hartelijk ontvangen. Mensen wilden graag met ons praten over wat er  speelt in hun wijk en in ons land. Ze namen er de tijd voor. Als PvdA kregen we verschillende keren grote complimenten omdat we op deze manier laagdrempelig met mensen in gesprek gaan. Dat is altijd fijn om te horen, want wij vinden ook dat het zo hoort.

Wat hoorden we in de wijk? De sociale samenhang is sterk in Braakhuizen-Zuid. Het is een echte volksbuurt en dat vindt men prettig. De meeste mensen hebben een goede band met hun buren. Mensen helpen elkaar als dat even nodig is. Bijvoorbeeld met boodschappen doen als de buurvrouw ziek is, of door extra op te letten als iemand op vakantie is. De wijk is in goede staat. Mensen hebben voor een mooie prijs hun huurhuis kunnen kopen en zijn trots op hun woning.

Er waren eigenlijk niet veel dingen waar mensen ontevreden over zijn. Bij de kerk van het Sint Jozefplein komt ’s avonds vaak een groep jongeren samen. Ze maken geen lawaai en maken er geen bende van, maar veel mensen zouden toch graag zien dat het niet nodig is voor de jeugd om op straat te hangen. Er moet veel meer georganiseerd worden voor de jongeren in Geldrop. Daarnaast wordt er, ondanks verkeersdrempels, toch vaak te hard gereden in de wijk.

We hebben een mooie dag gehad, veel gehoord en weer het bewijs gezien hoe belangrijk het is dat politici met burgers in gesprek gaan. Politiek is voor de mensen en niet andersom!

 

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was

Meer over Richard van de Burgt