Door Richard van de Burgt op 9 februari 2014

Een stap voorwaarts naar een open politiek in Geldrop-Mierlo

De PvdA Geldrop-Mierlo staat voor een open en transparante politiek.

Daarom juichen we het ook toe dat er een belangrijke verandering is afgesproken over de coalitievorming in onze gemeente.

Tot op heden werden na de verkiezingen de gesprekken over samenwerking gehouden door de lijsttrekker van de grootste partij. Na de gesprekken kwam er een coalitie, maar het werd niet duidelijk waarom bepaalde keuzes gemaakt waren.

Na de komende verkiezingen op 19 maart gaat dat nu anders, hebben de lijsttrekkers van alle partijen afgesproken. We kiezen ervoor om met een informateur te gaan werken. Deze informateur is geen gekozen raadslid, maar iemand die van buiten de raad, ofwel ‘boven de partijen’, gesprekken gaat voeren over een mogelijke coalitie. Hij of zij gaat de raad en de inwoners van Geldrop-Mierlo ook informeren over de voortgang en komt uiteindelijk met een advies.

Deze aanpak is veel duidelijker en transparanter. Inwoners blijven op de hoogte van wat er na de verkiezingen gebeurt. Belangrijk, want politiek is er voor de mensen!

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was

Meer over Richard van de Burgt