Door Noucra op 29 juli 2014

Er is volop vakantiewerk.

Deze zomervakantie word ik 16. Voor mij de goede leeftijd om te beginnen met vakantiewerk.  Mijn eerste ‘baantje’ was schoonmaken bij een bedrijfje.   Dat deed ik iedere week tot ik het te druk kreeg met school.   Nu is het vakantie en heb ik heel veel vrije tijd.   Daarom leek het mij een goed idee om vakantiewerk te gaan doen. 


Ik kon solliciteren bij een supermarkt. Maar het is absoluut geen baan voor mij, vakkenvullen of achter de kassa. Liever niet. Ik hou er namelijk van om echt met mensen samen te werken. Voor ze te zorgen en/of ze te helpen. Voor een 15 jarige zonder opleiding is het moeilijk, heel moeilijk, om een betaalde baan of vakantiewerk in de zorg te vinden. Ik besloot dus om vrijwilligerswerk te gaan zoeken. Ik doe behoorlijk wat ervaring op, dat helpt me bij het krijgen van een betaalde baan later, en ik ben de hele dag bezig. Zo behoud ik een structuur en word ik geen luie, voor de bank hangende en rommel makende puber…! 
Via de school van mijn zusje (Visio) kwam ik opveren vakantieproject waar ze nog vrijwilligers voor zochten. Het gaat om 1-op-1-begeleiding van iemand die daar vakantie viert. Ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen vanwege mijn ervaring waarschijnlijk, ondanks dat ik te jong ben (grens ligt bij 17, ik ben bijna 16). Deze augustus ga ik een jongen begeleiden met verschillende beperkingen (hij is 33 jaar maar heeft het verstandelijke niveau van iemand van 3 en hij is volledig blind). Het is voor mij een super mooie uitdaging om iemand te kunnen helpen en een geweldige vakantie te bezorgen!
Dit vakantieproject duurt maar een week, dus ik heb nog heel veel andere weken waarin ik niks te doen had. Ik ben verder gaan zoeken en werd door mijn opa gewezen op Speeltuin De Viking. Daar hadden ze ook nog mensen nodig. Ongeveer 2 weken terug ben ik daar op gesprek geweest en heb ik een dag meegedraaid. Overmorgen heb ik mijn 2e werkdag. Het is leuk werk om te doen. Je ziet dat de kinderen het daar naar hun zin hebben. Dit is vrijwilligerswerk dat ik kan blijven doen, ook als ik weer school heb, zolang de speeltuin open is in de weekenden. Weer ervaring opdoen, dit keer met het werken met kinderen en hopelijk later creatieve activiteiten met de kinderen.
Ik verdien er geen geld mee, nee, maar ik verdien plezier, ervaringen en kansen voor nieuwe dingen die op mijn pad kunnen komen. Hierbij roep ik jongeren op om ook vrijwilligerswerk te gaan doen zolang ze nog geen betaalde baan kunnen vinden. Het helpt de plek waar je werkt en je krijgt er veel voor terug!

Noucra

Noucra

Hey! Ik ben Noucra, ik ben 19 jaar, en ik studeer beeldende creatieve therapie op de HAN in Nijmegen. Ik woon mijn hele leven al in Mierlo en zie heel veel dingen om mij heen gebeuren. Veel dingen in de wereld inspireren mij en van heel veel dingen kan ik leren. Het liefst leer ik

Meer over Noucra