Door Noucra op 6 september 2014

Liefde is Liefde

Komende maandag (8 september 2014) is het Roze Maandag. In Geldrop is er dan een groot feest en naar aanleiding o.a daarvan wil ik even wat kwijt.

Ik ben biseksueel en ik heb het geluk dat ik daar nog nooit problemen mee heb gehad. Mijn moeder zei simpel: ‘Okee, leuk!’ toen ik vertelde dat ik verliefd was op een meisje. Mijn vrienden accepteren me zoals ik ben en voor zover ik weet was er geen meisje in mijn groep dat nu ineens bang was dat ik verliefd op haar zou worden. Het is voor mij geen ‘big deal’. Helaas is het wel een ‘big deal’ voor veel anderen.

Ik vind het bullshit. Echt waar. Niemand kan mij wijsmaken dat mensen geboren worden met homofobie. Liefde is liefde, in welke vorm dan ook. En ik geloof niet dat een jong kind, in hoeverre het verliefdheid begrijpt, het vreemd vindt dat mannen ook van elkaar kunnen houden, of vrouwen. Ik geloof niet dat een kind het erg vindt als zijn beste vriend liever een ‘vriendin’ is.

Onze maatschappij zorgt voor het onbegrip en vooroordelen. We worden opgevoed met het idee dat homo zijn vreemd is. Dat transgender zijn raar is. Mannen en vrouwen horen later samen te trouwen en kinderen te krijgen. Volgens de bijbel is het een zonde en soms maken mensen de verkeerde ‘keuze’, de ‘keuze’ om homo of hetero te zijn. Even voor de duidelijkheid: dit is geen keuze. Je bent het of je bent het niet en je wordt er mee geboren.

In de afgelopen jaren kwam ik erachter dat sommige jongens homo’s ‘vies’ vinden. Als ik ze vroeg wat er dan zo erg was aan homo’s, kreeg ik het antwoord: ‘Ja ik kan wel met ze praten, maar ze moeten me echt niet aan raken of zo, dan flip ik.’ Bullshit. Ik heb talloze verhalen gelezen en gehoord van mensen die uit de kast zijn gekomen naar hun beste vrienden, die dan reacties gaven als: ‘Dat moet ik echt niet hebben, ben je nou verliefd op mij?!’. Bullshit.

Dit zijn twee voorbeelden van antwoorden die zijn gecreëerd door onze maatschappij. Waarom zijn homo’s vies? Het antwoord dat ik dan krijg is: ‘Ze hebben allemaal anale seks.’ Bullshit! En een heteroseksuele man valt niet op alle vrouwen. Waarom zou een homoseksuele man dan wel op alle mannen vallen? Meer bullshit!

Stel je voor, jouw zoon komt naar je toe en zegt: ‘Ik wil niet meer met de auto’s spelen. Ik wil een Barbie, net als het buurmeisje.’ Ouders zeggen: Dat is apart. Jongens horen met jongensspeelgoed te spelen. Bullshit, ouders, speelgoed is hartstikke uniseks.

Stel je voor, jouw dochter komt naar je toe en zegt: ‘Ik wil geen roze trui aan, ik vind blauw veel mooier!’ Ouders zeggen: Nou, vooruit dan. Maar eigenlijk is blauw wel een jongenskleur… Bullshit, ouders, kleuren zijn net zo uniseks.

De SP Geldrop-Mierlo heeft vragen gesteld aan het gemeente bestuur en stelt voor de vooroordelen bespreekbaar te maken d.m.v voorlichting op de basisschool. Je weet wel, die plek waar meiden elkaar gewoon een kus en een knuffel kunnen geven. Die plek waar jongens hand in hand kunnen lopen in de rij op weg naar gymles. Die plek waar meiden ook meedoen met een skelter race op het schoolplein. Waarom zou je beginnen met voorlichting geven over LHBT’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) bij kinderen? Wat maakt het een kind van zeven jaar nou uit of je verliefd bent op een man of op een vrouw? Misschien moeten de ouders eerst eens even voorgelicht worden!

Ik ben scholier en ik weet 100% zeker dat klasgenoten van mij echt niet zitten te wachten op voorlichting over homoseksualiteit. Sommige hebben hooguit een reality check nodig om zich even bewust te worden van dat ‘homo’ geen scheldwoord hoort te zijn en dat we allemaal mensen zijn. Willen mensen wel voorlichting? Google, mensen! Google!

Allemaal leuk en aardig , acceptatie van LHBT’ers, maar blijf af van het onderwijs. Met al dat passend onderwijs is het al genoeg gezeik. Goed idee hoor gemeente bestuur, maar als je goed nadenkt weet je dat er betere manieren zijn. En als u beledigd bent door de felle uiting van mijn mening, balen. Ik sta open voor feedback, maar vergeet niet dat ik ook maar een vervelende puber ben die soms erg boos kan worden van alle bullshit in onze maatschappij.

Ik wil nu graag afsluiten met deze prachtige quote: “I hate the word homophobia. It’s not a phobia. You are not scared. You are an asshole.”

 

 

Noucra

Noucra

Hey! Ik ben Noucra, ik ben 19 jaar, en ik studeer beeldende creatieve therapie op de HAN in Nijmegen. Ik woon mijn hele leven al in Mierlo en zie heel veel dingen om mij heen gebeuren. Veel dingen in de wereld inspireren mij en van heel veel dingen kan ik leren. Het liefst leer ik

Meer over Noucra