Door Richard van de Burgt op 22 december 2016

Mijn schouders onder een eerlijke, kansrijke en verbonden samenleving

Deze week kreeg ik te horen dat ik namens de PvdA op de kandidatenlijst sta voor de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017. Op plek 57. Dat vind ik een grote eer en ik voel me gesterkt en gewaardeerd. Ik krijg een fantastische kans om me verder in te zetten voor een eerlijke samenleving.

En daar draait het voor mij om; het bieden van kansen. Ik vind dat iedereen in ons land een eerlijke kans moet krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Het moet niet uitmaken of je ouders arm of rijk zijn, wat je leeftijd of huidskleur is, of je homo, bi of hetero bent, en of je man of vrouw bent. Ieder van ons heeft talent, dat maakt ons mensen. Elk talent verdient waardering.

Mensen die worden aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen zijn gelukkiger. Je voelt je nuttig en gewaardeerd. Als we verschillende achtergronden en talenten stimuleren en bundelen komen we met z’n allen tot grote hoogte.

Ik voel me vanuit het diepste van mij hart een echte PvdA’er. Mijn partij staat voor een verbonden samenleving. Dat is waar ik me voor inzet: een eerlijke, gedreven maatschappij waarin iedereen zichzelf kan zijn en waar elk talent telt en gewaardeerd wordt.

Ik zet mijn schouders eronder en reken op jullie steun!

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was

Meer over Richard van de Burgt