Door de redactie op 5 december 2013

PERSBERICHT ” PvdA Geldrop-Mierlo stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast “

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 december jl. heeft de PvdA Geldrop-Mierlo unaniem de 39-jarige Richard van de Burgt gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook is het nieuwe verkiezingsprogramma vastgesteld.

Lijsttrekker en lijst
Richard van de Burgt is al zes jaar actief voor de PvdA. Hij is op dit moment secretaris/ penningmeester van het afdelingsbestuur Geldrop-Mierlo en in het verleden betrokken geweest bij het landelijke en Europese homo-netwerk van de PvdA, de ombudsteams en verschillende campagnes. Verder is hij zijn Geldrop-Mierlose carrière begonnen als fractie-assistent van de huidige fractie. In het dagelijks leven is Richard van de Burgt projectleider in de hightech metaalsector.

Van de Burgt: “Ik heb veel zin in deze ongelooflijk uitdagende, maar zeker soms ook zware klus. Aan mij de taak om aan de burgers uit te leggen dat de PvdA ook lokaal van betekenis voor hen kan zijn. Daarnaast gaan wij de verkiezingen voor het eerst in 30 jaar zonder lijstverbinding in. Dat is wennen. Ik ben blij dat we op onze lijst 15 enthousiaste en bekwame mensen hebben staan met wie ik zeker de klus zal kunnen klaren.”

Enkele andere kandidaten op de lijst zijn: Bart Oortwijn (huidige fractie-assistent en specialist op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Milieu), Paul Elsendoorn (huidige fractie-assistent en specialist op het gebied van de zorg transities), Eliane Bourassin (juriste) en Moamer Klempic (econoom).

Wethouder Wim Vissers staat conform zijn eigen wens niet op de lijst omdat hij geen valse verwachtingen wil wekken, hij zet namelijk een punt achter zijn lange politieke carrière. Uiteraard zal hij tijdens de campagne de partij en de nieuwe kandidaten wel ondersteunen. Ook de huidige fractieleden Gerloes van Nunen en Rien Kluitmans hebben besloten om na deze raadsperiode te stoppen. Zij hebben zich jarenlang namens de PvdA vol energie ingezet voor Geldrop-Mierlo, maar vinden het tijd voor een nieuwe stap in hun leven. De afdeling is hun dankbaar voor het vele goede werk en respecteert deze keuze.

Verkiezingsprogramma
Met de slogan “Sterk en Sociaal, óók Lokaal!” is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. De PvdA heeft er bewust voor gekozen om enkele tientallen burgers op straat te vragen wat zij belangrijk vinden voor het programma. Voorzitter Jaap Hofstede: “Het verkiezingsprogramma is immers geschreven vóór de burgers. Dan is het natuurlijk wel handig als je uit eerste hand weet wat er leeft op straat. In het programma moet niet allemaal ‘ambtenarentaal’ en dergelijke staan. Het moet door iedereen gelezen en begrepen kunnen worden.”

Het verkiezingsprogramma zal worden gebundeld en verspreid onder de inwoners van Geldrop- Mierlo. Hofstede: “In het programma moet niet allemaal ‘ambtenarentaal’ en dergelijke staan. Het moet door iedereen gelezen en begrepen kunnen worden.”