Door Richard van de Burgt op 27 februari 2014

PvdA maakt werk van stages en vakmanschap

De PvdA wil dat alle jongeren van school gaan met een diploma. Een afgeronde opleiding geeft namelijk de beste kansen op de arbeidsmarkt. De partij wil daarom dat de kwalificatieplicht wordt verhoogd tot 21 jaar, zodat er meer middelen zijn om 18 plussers te helpen bij het halen van hun diploma.  Daarnaast wil de PvdA dat er meer wordt geïnvesteerd in ambachtsscholen, want het Nederland van na de crisis kan niet zonder goed opgeleide vakmensen. Dit staat in een plan van lokale PvdA-lijsttrekkers en de PvdA Tweede Kamerfractie wat op donderdag 27 februari in Rotterdam wordt gepresenteerd.

PvdA Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing: “Ik wil dat iedere jongere van school gaat met een diploma, en daarmee met voldoende kansen op de arbeidsmarkt. Nu komt het nog voor dat scholieren moeten stoppen met hun opleiding omdat zij geen stageplek hebben weten te vinden. Dit voorkomen we door het wettelijk vastleggen van een stagegarantie. Ook zie ik dat jongeren afhaken, omdat zij worstelen met hun overstap van het vmbo naar het mbo. Door iedere jongere een loopbaancoach te geven, laten we deze overgang soepel verlopen.”

Lijsttrekker Richard van de Burgt van PvdA Geldrop-Mierlo wil ook zelf het tekort aan stageplekken aanpakken. De gemeente moet straks het goede voorbeeld geven door per tien medewerkers één stageplek aan te bieden. Ook moeten de gemeente Geldrop-Mierlo de verantwoordelijkheid nemen om het regionale bedrijfsleven en scholen bij elkaar te brengen. Dit kan gebeuren door een ‘stage-voor-stages-beurs’ te organiseren, waarin scholieren en het bedrijfsleven elkaar op laagdrempelige wijze leren kennen.

Lees hier meer over het actie plan; PvdA_Actieplan Stages en Vakmanschap

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was

Meer over Richard van de Burgt