Door Richard van de Burgt op 12 juni 2014

PvdA stelt vragen over mogelijk verhuizing Nettorama in Geldrop

Tijdens een bijeenkomst van de woningbouwbedrijven in Geldrop-Mierlo met raadsleden kwam deze week ter sprake dat er wellicht een grote verhuizing komt in Geldrop.

Één van de woningbouwbedrijven is namelijk in gesprek met de Nettorama om te verhuizen naar de Wielewaal. Er zou dan nieuwbouw komen in dat winkelcentrum. De PvdA vindt het op zich een goed idee als er nieuwbouw komt bij het winkelcentrum de Wielewaal, maar een dergelijke verhuizing heeft ook andere gevolgen voor het dorp.

Niks is nog zeker, maar wanneer dit plan doorgaat, heeft dat gevolgen voor het centrum van Geldrop. Een hele grote ruimte valt dan mogelijk vrij. De PvdA Geldrop-Mierlo heeft hierover vragen gesteld aan de gemeente. Er bestaan namelijk plannen om het centrum van Geldrop te verbeteren en een verhuizing van de Nettorama kan een verandering betekenen in deze plannen. De wethouder is gevraag om de visie vanuit de gemeente hierop te geven.

 

De fractie van de PvdA Geldrop-Mierlo heeft de volgende vragen aan het college tijdens het Raadsplein van 16 juni aanstaande:

Tijdens het overleg met woningbouwbedrijven hebben we vernomen dat de Nettorama in gesprek is met Wooninc om naar de Wielewaal te verhuizen.

 

  1. Bent u hiervan op de hoogte?
  2. Bent u bij dit overleg betrokken?
  3. Klopt het, dat een nieuwe supermarkt in de kern Geldrop niet is toegestaan? Indien ja, op grond waarvan?

 Indien de Nettorama een overeenkomst sluit met Wooninc komt er mogelijk een grote ruimte leeg te staan in het centrum van Geldrop. Als dit gebeurt heeft dit invloed op de centrumplannen:

 

  1. Wat is de visie van het college op deze situatie?
  2. Is er overleg met de eigenaar van het huidige pand van de Nettorama?
Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was

Meer over Richard van de Burgt