Door op 8 februari 2014

PVV last van “verstandskies”

PVV grootste in peilingen Maurice de Hond en Politieke Barometer.”

Deze aankondiging van een nieuwsbericht zorgde er voor dat ik mijn auto direct de stoep op stuurde en daarna vloog ik zelf onder het dashboard.

Ieder moment verwachtte ik de auto’s van het Rode Kruis om de hoek te zien komen om Nederland in quarantaine te plaatsen en ons allemaal te ontsmetten van dit PVV-virus.

Dit is natuurlijk wel een beetje overdreven, maar ik schrok oprecht van dit nieuwsbericht. Tijdens het luisteren naar de radio begon ik in mijn hoofd de opmerkingen van de afgelopen maanden terug te spelen “Jullie spelen toch niks klaar” of “die moslims komen alleen maar hier om ons geld op te strijken” zijn opmerkingen die het eerst in mij opkwamen.

Hoe komt dat toch? Wie zijn wij? Zijn alle moslims op geld uit?
Ben ik nu dom of juist slim dat ik de PvdA blijf volgen en als kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen sta?

Voor de PVV’ers onder de lezers van dit stuk (ik leg mijn vooroordeel dat de gemiddelde PVV’er niet eens kan lezen even opzij): vertel mij eens in alle eerlijkheid wat de PVV tot nu toe heeft bereikt of wat gaat ze bereiken?

Stel even dat we vanaf nu een verbod instellen op immigranten uit Oost-Europa, Zuid-Europa en landen waar de Islam de grootste aanhang heeft. Een vlugge blik in de database van het Centraal Bureau voor de Statistiek (voor de volledigheid: een onafhankelijk orgaan, heeft niets met de PvdA te maken of met welke partij dan ook) wijst uit dat de totale immigratie van ongeveer 3000 mensen per jaar zou bedragen.

Kijken naar de vergrijzing dan kunnen we algauw stellen dat dan het totale aantal inwoners van Nederland in rap tempo zal verminderen. Hoe kunnen we een bevolkingskrimp (en daarmee een krimp van de beschikbare beroepsbevolking) rijmen met het tekort aan mensen in de zorg?

Gaan we dadelijk verplegers klonen en verpleegsters verplichten om 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar aan de slag te gaan? Dát is een van de gevolgen als je de eerder genoemde groepen volledig buiten sluit.

Dan het korten op uitkeringen: een jongeman van 27 jaar waarvan de ouders in Nederland zijn geboren en hijzelf is ook geboren in Nederland, heeft nooit gewerkt en hij gaat naar de sociale dienst. Hij krijgt uiteindelijk en bijstandsuitkering. Niemand die daarom maalt.

Vervolgens gaat een jongeman van 27, waarvan de ouders in Turkije zijn geboren, hijzelf is geboren in Nederland, heeft vanaf zijn 16e altijd gewerkt én gestudeerd verliest zijn baan en gaat naar het UWV voor een WW-uitkering, krijgt (als de PVV haar zin krijgt) geen enkele uitkering?

Wil de PVV nu echt mensen straffen omdat ze hun baan zijn kwijt geraakt? Nee, natuurlijk niet. De PVV wil alleen die mensen straffen die nooit op de PVV zouden stemmen. Ik kan een kleine vergelijking trekken naar een bepaalde partij uit de jaren ’30, maar dat doe ik natuurlijk niet.

Beste lezer, de PVV weet geen oplossingen te bieden. De PVV benoemt alleen de problemen die de andere partijen ook zien, maar dan spitst zij dit toe op bepaalde bevolkingsgroepen. Echte oplossingen heeft ze niet.

Overigens de gemiddelde PVV-stemmer ook niet: “het moet anders!” Hoe? “Ja, dat weet ik niet. Daar hebben ze politici voor.” Het is lekker makkelijk een beetje roeptoeteren langs de zijlijn en zodra er een beetje meedenken om de hoek komt, zijn ze net te druk met het klaarzetten van hun tuinset in de voortuin.

Boos kan ik hiervan worden. Boos van de kortzichtigheid van mensen, van het Not In My Backyard denken van sommige mensen, van mensen die op de PVV stemmen. Daar word ik nu echt – oprecht – boos van…

Gaat u mij helpen om weer een blije, vrolijke jongeman van 27 te worden? Moet u wel stoppen met PVV stemmen. Iedere partij is goed, zolang het maar niet die verachtelijke PVV is.