1 februari 2014

Samsom in gesprek met werknemers Van der Hoorn

Diederik Samsom, politiek leider van de PvdA, bezoekt woensdag 12 februari Van der Hoorn Buigtechniek in Geldrop. Hij gaat samen met de lokale PvdA-lijsttrekker Richard van de Burgt in gesprek met medewerkers van het bedrijf en de daarbij aangesloten sociale werkvoorziening.

Van der Hoorn is gespecialiseerd in het buigen, hardsolderen, druktesten en assembleren van metalen buizen. Sociaal sterk in metaal, is het bedrijfsmotto van de sociale werkvoorziening waar zeventien medewerkers werken.

“De PvdA vindt dat iedereen de kans moet krijgen om het beste uit zichzelf te halen”, zegt Van de Burgt. “Dat gebeurt bij Van der Hoorn. Medewerkers van het bedrijf en van de sociale werkvoorziening krijgen de kans om zichzelf te ontplooien. Een mooi voorbeeld van goed werk.”

“De Partij van de Arbeid stimuleert bovendien ondernemerschap”, vult Samsom aan.

“Ondernemers zijn cruciaal in een sterke economie en belangrijk voor de werkgelegenheid in de regio. Midden- en kleinbedrijven zoals Van der Hoorn zijn de banenmotor van onze economie. Daarnaast neemt het bedrijf ook nog eens zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door banen te creëren in de sociale werkvoorziening. Dat verdient onze steun.”

Van der Hoorn Buigtechniek is een familiebedrijf dat inmiddels 75 jaar ervaring heeft.