Door de redactie op 6 mei 2014

Sociale lokale speerpunten van PvdA Geldrop-Mierlo

De PvdA Geldrop-Mierlo wil een verschil maken in onze gemeente. Raadslid Richard van de Burgt zegt hierover: “Ook al was de verkiezingsuitslag voor ons minder positief en ook al komt onze partij waarschijnlijk niet in de coalitie. Wij hebben er vertrouwen in, dat we toch goede dingen kunnen doen voor de inwoners van Geldrop en Mierlo.”

Van de Burgt geeft aan dat hij zich de komende tijd hard gaat maken voor werkloze jongeren. Door de crisis en het feit dat zij geen werkervaring hebben is het voor jongeren erg moeilijk om werk te vinden. Bijna 20% van hen is werkloos. In verschillende gemeenten krijgen zij hulp om via een soort stageplek aan werk te komen. Het wordt hoog tijd dat zoiets ook in Geldrop-Mierlo wordt geregeld.

Ook op andere sociale terreinen gaat de PvdA zich hard maken. Bart Oortwijn heeft tijdens de campagne van verschillenden mensen gehoord dat we in onze gemeente nog onvoldoende rekening houden met gehandicapten wanneer we bijvoorbeeld nieuwe verkeersplannen maken. Hij gaat de komende tijd onderzoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen met een lichamelijke beperking overal makkelijk kunnen komen.

Tenslotte vertelt Paul Elsendoorn dat hij zich gaat richten op de zorg voor dementerende ouderen. Er verandert veel in de zorg en de gemeente krijgt steeds meer verantwoordelijkheid. Het is belangrijk dat daarbij voldoende aandacht wordt gegeven aan deze grote groep mensen.

Drie zaken waar de PvdA Geldrop-Mierlo zich de komende tijd hard voor gaat maken. Graag samen met mensen die mee willen denken over hoe we onze gemeente verder sterk en sociaal kunnen maken. Heeft u interesse, laat het weten en kijk op de website van de PvdA in Geldrop-Mierlo.