Trotse Mierlonaar

Door Noucra op 1 maart 2018

Al mijn hele leven woon ik in Mierlo. Van klein blond meisje met een toekomst vol mogelijkheden, naar een sterk individu nu.

Als klein meisje koos ik toen voor een wat kleinere middelbare school. Het voelt fijn om te bedenken dat mijn wereld zo klein kan zijn, dat voelt zo geborgen. Ondanks dat ik niet de gewone ‘girl next door’ ben, heb ik de nodige pest ervaringen gehad. Maar ik heb wel altijd, binnen de warme sociale grenzen van een dorp, de vrijheid, veiligheid en ruimte gehad om mezelf te zijn.

Deze ruimte zoek ik ook nu ik als student mijn kleine wereld ga vergroten. Het dorp is dan als een rustige haven waar ik naar terug kan keren. Dat is voor mij belangrijk. Het is dan ook niet gek dat ik steeds blijf zoeken naar het knusse en sociale van een dorp. Waar ik ook kom, ik wil mezelf kunnen zijn. Als ik, als vrouw, met mijn vriendin hand in hand over straat loop, wil ik niet bang hoeven zijn voor rare opmerkingen of zelfs geweld. Of mijn haar nu blauw, rood, of kaal is, ik wil met geheven hoofd rond kunnen lopen.

“Al die tijd is Mierlo mijn thuisbasis geweest”

In Geldrop-Mierlo heb ik het gevoel van acceptatie en veiligheid altijd gehad. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat ik heb kunnen groeien en bezit over een goede portie normen en waarden. Het is ook wat ons sterk maakt als dorp. Als ik dan denk aan de vele vluchtelingen voor wie Geldrop-Mierlo nu ook een veilige plek mag zijn, de kinderen die hier aan hun toekomst gaan bouwen, dan ben ik toch een beetje trots.

Trots dat we met zijn allen zo’n mooie samenleving hebben neergezet waar men sociaal met elkaar omgaat en elkaar accepteert voor wie we zijn, en tolereert als we het niet met elkaar eens zijn. Ja, ik ben dan toch trots om Mierlonaar te zijn.

De PvdA Geldrop-Mierlo wil dat er een jongerenraad wordt opgezet. Dit vinden we van groot belang. Op die manier leert de jeugd meer over politiek én jongeren krijgen de kans om zelf inbreng te hebben.

Noucra

Noucra

Hey! Ik ben Noucra, ik ben 19 jaar, en ik studeer beeldende creatieve therapie op de HAN in Nijmegen. Ik woon mijn hele leven al in Mierlo en zie heel veel dingen om mij heen gebeuren. Veel dingen in de wereld inspireren mij en van heel veel dingen kan ik leren. Het liefst leer ik

Meer over Noucra