Door Richard van de Burgt op 13 maart 2015

Verkiezingen? I love Brabant

Als Brabander ben ik trots op mijn provincie. Ik woon er graag; de sfeer is gemoedelijk en bescheiden, maar er gebeuren grootse dingen. In Brabant hebben we fantastisch mooie natuurgebieden, we blinken uit in sport en we maken producten die uniek zijn in de wereld. Vandaar; I love Brabant.

Op 18 maart zijn de provinciale en waterschapsverkiezingen. Hét moment om te laten zien wat je belangrijk vindt voor onze provincie. We bepalen dan namelijk het bestuur voor de komende jaren. Laten we eerst eens kijken waar het huidige bestuur van CDA, VVD en SP voor staat:

  • In de afgelopen periode heeft de provincie zich niet bepaald van haar sociale kant laten zien, asfalt ging boven alles. Zo is er bijvoorbeeld bij het sluiten van Philip Morris door de provincie amper een vinger uitgestoken naar de vele mensen die op straat kwamen te staan.
  • De focus lag wel op ‘De Ruit’; het enorme prestige project van een snelwegring rondom Eindhoven en Helmond, dwars door een natuurgebied. Ik heb de lobbypraktijken zelf meegemaakt in een bijeenkomst voor raadsleden. Een eenzijdig verhalen met veel gedram. Er was duidelijk sprake van ego boven groen. Dat laatste past beter bij Brabant dan dat eerste.
  • Sportbeleid van de provincie ligt vooral op het stimuleren van de topsport, in plaats van sport voor alle Brabanders. Behoorlijk kortzichtig, want topsport heeft een basis nodig!
  • Intensieve veeteelt veroorzaakt gezondheidsproblemen (zoals Q koorts), maar daar is niet bepaald daadkrachtig op gehandeld.

Al met al was het bestuur van onze provincie de afgelopen jaren een ander pad ingeslagen dan waar we in Brabant voor staan. Het wordt tijd dat de provincie weer voor de Brabanders staat en niet voor prestige! Om er dan een verkiezingsslogan in te gooien van een college partij; reken af! Reken af met het bestuur van CDA, VVD en SP in Noord-Brabant.

Ik ga op 18 maart stemmen op een partij die bij me past en die ook van Brabant en de Brabanders houdt. Dit is wat ik belangrijk vind:

  • Ik stem op een partij die kiest voor een Brabant waar het overal goed wonen is, niet alleen in de steden maar ook op het platteland. Een partij die durft op te komen voor leefbaarheid en gezondheid, boven geld verdienen met megastallen.
  • Mobiliteit is belangrijk, maar daarvoor is alleen het aanleggen van steeds bredere wegen geen oplossing. Ik kies voor betere bereikbaarheid via de fiets en het openbaar vervoer. Daar valt nog veel aan te doen!
  • Ik stem op een partij die voor groene energie staat en niet voor schaliegas of kernenergie. Daarmee kan de stroomrekening voor iedereen flink omlaag.
  • Een partij die voor goed werk staat voor iedereen en verdeeld over alle regio’s van onze provincie, zodat we nog meer mooie producten gaan maken in de toekomst.
  • Tenslotte vind ik het enorm belangrijk dat iedereen in Brabant een eerlijke kans krijgt. We hebben een bestuur nodig dat opkomt voor mensen en niet voor alleen geld verdienen. Ik stem dus op een partij die laaggeletterdheid tegen gaat en ervoor zorgt dat boeken toegankelijk blijven. Een partij die vrijwilligers hoog in het vaandel heeft. Een partij die de Brabantse cultuur en sport in de breedte stimuleert.

Al met al is het dan makkelijk kiezen: I love Brabant! Dus stem ik op de PvdA!

 

Richard van de Burgt

portret_richard

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was

Meer over Richard van de Burgt