Door Noucra op 29 augustus 2014

Wat ik ook ga doen, het zal in de zorg zijn.

Ik weet al zeker 4 jaar dat ik iets in de zorg wil gaan doen later. Het ging van arts naar psycholoog, van verpleegkundige naar creatief therapeut. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik wil gaan doen, maar wat het ook is, het zal in de zorg zijn.
Daarom was ik ook super blij met het vakantiewerk dat ik aangeboden kreeg! In mijn blog over vakantiewerk heb ik hier al het een en ander over verteld. Van 2 t/m 9 augustus heb ik meegedaan aan het vakantieproject van Visio in Breda. Bij dit project kunnen thuiswonende kinderen en jongeren met een meervoudige handicap ook eens op vakantie. Ouders hebben dan een week, of 2 weken, tijd voor zichzelf en kunnen de zorg van hun kind even uit handen geven. 
Toen ik daar op 2 augustus kwam, mocht ik voor Frank gaan zorgen. Frank is bijna 33 jaar maar zit ongeveer op het niveau van een 3-jarige en hij is blind. Ik vond het leuk om voor hem te zorgen en dingen met hem te doen. Misschien wel te leuk, want ik stortte me er vol enthousiasme in. Ik hou van interactie met de persoon waar ik mee werk. Dus elke keer als Frank aan het praten was, wat eigenlijk voornamelijk in zichzelf was, antwoordde ik. Gevolg: Frank en ik waren na de eerste dag helemaal bek af. De 2e dag hadden we hetzelfde probleem. 
Na gesprekken met de leidsters werd besloten dat ik naar een andere doelgroep ging om te kijken of die zorg beter bij me zou passen. Ik mocht een paar dagen helpen met de zorg voor Victor. Hij is spastisch en zit in een rolstoel. Hij communiceert op een hele andere manier, met blikken vooral. Victor kon heel lang naar iets blijven kijken en als ik dan ook die richting op keek verscheen er een enorme glimlach op zijn gezicht. Dit was precies de zorg die wel bij me paste en ik had het super naar mijn zin. De rest van de week heb ik met de kinderen in die groep meegeholpen. 
Het is geweldig om te zien hoe ieder persoon anders is, al helemaal als die persoon een beperking heeft. Je kan zoveel leren van het kijken door de ogen van een ander, om te leren communiceren op de manier van een ander. Zoals ik ook al zei in de blog over vakantiewerk: je krijgt zoveel terug van het werk dat je doet. Ook dit was weer vrijwilligerswerk, maar ik ben weer een stapje dichterbij mijn toekomst in de zorg. Ik heb super mooie ervaringen op mogen doen en heb veel geleerd. Over mezelf, over communicatie en over de wereld. 

Noucra

Noucra

Hey! Ik ben Noucra, ik ben 19 jaar, en ik studeer beeldende creatieve therapie op de HAN in Nijmegen. Ik woon mijn hele leven al in Mierlo en zie heel veel dingen om mij heen gebeuren. Veel dingen in de wereld inspireren mij en van heel veel dingen kan ik leren. Het liefst leer ik

Meer over Noucra