Door Paul Elsendoorn op 19 januari 2014

Wat we horen in de straten van Mierlo

Een paar keer per jaar gaat de PvdA Geldrop-Mierlo de wijk in. Dan ga ik samen met mijn partijgenoten van deur tot deur om te vragen wat mensen bezig houdt. Dit keer zijn we in Mierlo geweest, bij de Lisdodde en Watermunt. Een wijk met een diversiteit aan mensen, die op een fijne manier elkaars buren zijn. Elkaar kennen, helpen, maar ook nog wat verbeterpunten zijn.

De belangrijkste dingen die we in de wijk hoorden zijn eigenlijk dat men vindt dat er te weinig dingen georganiseerd worden. Zo zou het goed zijn als er één keer per jaar een buurtbarbecue is. Maar vooral; dat er iets georganiseerd wordt voor de kinderen tussen de 12 en 18 jaar.

Men vindt het vreemd dat er in de avonden nooit wat voor de kids wordt georganiseerd in Loesje; een duur gebouw dat veel vaker gebruikt moet worden. Nu gaan de jongeren op stap in Eindhoven. Dat is eigenlijk niet nodig. Ik ben het ook wel met deze mensen eens en ga de komende tijd in gesprek met de Productiefabriek en Loesje om te bespreken of we daar wat aan kunnen doen.

We hebben met de inwoners ook gesproken over het parkeerbeleid. In het centrum van Mierlo kan het op zaterdagen druk zijn met auto’s, maar veel mensen doen dan op de fiets boodschappen. Dat is het voordeel van lekker in Mierlo wonen; alles is dichtbij. De meeste mensen zetten vraagtekens bij het idee om het Molenplein ook te gaan gebruiken als parkeerplein. Liever zien mensen dan een oplossing die én groen is én praktisch. Dat is trouwens ook wat wij als PvdA Geldrop-Mierlo vinden.

Hier een impressie van ons wijkbezoek.

Luisteren naar inwoners PvdA Geldrop-Mierlo – Small

Paul Elsendoorn

Paul Elsendoorn

Mierlo is niet de plaats waar ik geboren ben, maar in Mierlo woon en werk ik als ondernemer al meer dan 40 jaar. Ik ben getrouwd met Marjo, we hebben drie dochters en negen kleinkinderen, die bijna allemaal nog in Mierlo nog wonen. Ik ben trots op Geldrop Mierlo, twee dorpen die 14 jaar geleden,

Meer over Paul Elsendoorn