Terugblik: internationale vrouwendag in de Dreef

Door Marie Heleen van de Ven op 11 maart 2024

Vrijdag 8 maart was het Internationale vrouwendag. De vrouwencirkel, diverse vrijwilligers en de LEV-groep organiseerde een feest voor vrouwen en meisjes vanaf 10 jaar in wijkcentrum de Dreef. PvdA Geldrop-Mierlo was erbij.

 

Bij binnenkomst op vertoon van je betaalbewijs kon je een kleurige vlinder uitkiezen die met een magneetje op je kleding gedragen kon worden. De vlinder staat voor transformatie, net zoals de kleur paars die ik koos.

Aan de opkomst was te merken dat er nog veel transformatie nodig is wat betreft gelijke behandeling voor vrouwen en mannen. Onze vrouwelijke wethouder Mathil Sanders was ook aanwezig, volgens haar zijn er zeker in de politiek en directie en managementfuncties minder vrouwen dan dat er mannen zijn. En daar mag verandering in komen.

Persoonlijk hoop ik dat er ooit een samenleving is waarbij er niet gekeken wordt of je nu man, vrouw, hetero, bi, blank, getint of anderszins bent, maar dat er gekeken wordt naar de juiste match op de juiste plek. Voor ieder mens gelijke kansen op basis van competenties.

Wat betreft afgelopen vrijdag: een zeer geslaagde avond met leuke optredens en ontmoetingen.
Ik zeg tot volgend jaar!

Marie Heleen van de Ven

Marie Heleen van de Ven

Mijn naam is  Marie Heleen van de Ven-Schoofs, ik ben 50 jaar en ben getrouwd met Nick. Wij wonen in het centrum van Geldrop met onze bordercollies Bess en Vika. Ik ben geboren in Geldrop en na een aantal omzwervingen via andere gemeentes toch teruggekeerd naar mijn roots. Ik ben als zelfstandig ondernemer werkzaam in

Meer over Marie Heleen van de Ven