PvdA 75 jaar! Trakteert zorg op 500 stroopwafels in Geldrop-Mierlo

Door de redactie op 9 februari 2021

De Partij van de Arbeid bestaat dinsdag 9 februari 75 jaar en wie jarig is, trakteert! Alle medewerkers van Woonzorglocaties Berk, Heuvel en Akert in Geldrop, plus Hof van Bethanië in Mierlo krijgen van de jarige partij daarom Kanjer-stroopwafels, zeer toepasselijk voor de medewerkers die afgelopen jaar weer eens hebben laten zien ware kanjers te zijn.

Richard van de Burgt, fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo: “Onze helden in de zorg werken elke dag keihard voor het wel en wee van de bewoners van Geldropse Ananz woonzorglocaties Berk, Heuvel en Akert, en in Mierlo bij Savant locatie Hof van Bethanië. Juist daarom tonen we nu onze waardering, door hen op onze bijzondere verjaardag te trakteren. Echte waardering betekent ook: structurele beloning voor het werk dat deze zorgmedewerkers doen. Een beter salaris, geen onzekerheid over je baan. Met ons plan voor een eerlijker Nederland, voor goede en toegankelijke zorg willen wij ook in de Tweede Kamer deze zorgmedewerkers de waardering geven die ze toekomt.”

Overhandiging stroopwafels
Bij locatie Heuvel in Geldrop zijn ruim 350 stroopwafels overhandigd door PvdA Geldrop-Mierlo fractievoorzitter Richard van de Burgt. Ze werden in ontvangst genomen door Gerard Slegers, kok bij de Gasterij op locatie Heuvel, en zijn collega Arthur van Vleuten. Vanwege corona is ervoor gekozen om slechts één locatie van Ananz in Geldrop te bezoeken, de stroopwafels worden door de eigen medewerkers binnen de Geldropse locaties verdeeld. In Mierlo werden zo’n 150 stroopwafels overhandigd door het Mierlose PvdA Burgercommissielid Paul Elsendoorn aan Willeke Jansen in het atrium van het Hof van Bethanië.

“De stroopwafels zijn bedoeld voor álle medewerkers, dus vaste medewerkers in de zorg, maar ook ondersteunende diensten en de vrijwilligers, want wat ons betreft doet iedereen zijn uiterste best voor deze bewoners”, aldus factievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo Richard van de Burgt. Het personeel reageerde heel enthousiast. “Dankjewel! We zullen ervoor zorgen dat de stroopwafels bij alle medewerkers terecht komen”, aldus Gerard Slegers van Ananz.

75 jaar geleden werd op 9 februari de Partij van de Arbeid opgericht, als opvolger van de SDAP.  In de acht decennia die volgde hebben de sociaaldemocraten ook hun stempel gedrukt op Geldrop-Mierlo. In de afgelopen jaren heeft de PvdA gezorgd voor een betere positie van mantelzorgers in de gemeente, is er meer aandacht voor de toestand van zwembad De Smelen in Geldrop en veranderden we de manier waarop we omgaan met werkloosheid.

Nelleke Vedelaar, landelijke voorzitter van de PvdA: “We zijn pas net begonnen. Ons plan voor een eerlijker Nederland is onverminderd actueel. Ik ben heel trots op de actie van onze partijgenoten in Geldrop-Mierlo. Corona legt bloot wat veel mensen in Geldrop en Mierlo al langer voelen: er is teveel verdeeldheid in ons land. Op 17 maart kunnen we echt keuze maken voor een eerlijker Nederland.”


Op de foto: v.l.n.r. Arthur van Vleuten, Gerard Slegers, Richard van de Burgt


Op de foto: Paul Elsendoorn en Willeke Jansen