Afscheid Richard v/d Burgt + installatie Marie-Heleen v/d Ven

27 september 2022

Op maandag 26 september nam fractievoorzitter Richard van de Burgt na ruim 8 jaar afscheid van de politieke arena. De vrijgekomen plek werd diezelfde avond nog ingevuld door Marie- Heleen van de Ven. 

Tijdens zijn laatste avond als raadslid kreeg Van de Burgt een toespraak van Jos van Bree, de burgemeester van Geldrop-Mierlo. Hij roemde de vasthoudendheid van Van de Burgt en keek terug naar 2011, toen Van de Burgt begon als fractie-assistent en al gauw bliksemsnel opklom. In 2014 werd hij lijsttrekker en fractievoorzitter. Als dank ontving Van de Burgt een ingelijste fotocollage van allerlei herkenbare gebouwen uit Geldrop en Mierlo.

Zelf gaf Van de Burgt ook een speech, waarin hij aangaf de politiek te zullen missen, maar gaf hij aan dat het soms echt moeilijk was. Hij bedankte zijn fractie, familie, partner en alle leden van de Partij van de Arbeid die tijdens de afgelopen jaren hebben geholpen, op welke manier dan ook. Na de verkiezingen van maart 2022 is de PvdA fors gegroeid, de afgelopen maanden heeft Van de Burgt de nieuwe raadsleden klaargestoomd voor de komende periode. Hij zal niet helemaal van het toneel verdwijnen, zijn rol zal zich in de toekomst meer op de achtergrond richten in het bestuur van de PvdA.