Fractie PvdA Geldrop-Mierlo vernieuwt

Door de redactie op 4 september 2022

Op maandag 26 september neemt de huidige fractievoorzitter van de PvdA Geldrop-Mierlo afscheid. Richard van de Burgt geeft aan dat voor hem na ruim acht jaar de tijd is gekomen om een stap opzij te zetten: “Politiek hoort niet vast te roesten en ik wil anderen de kans geven om de lokale politiek te versterken met nieuwe, frisse inbreng en energie”.


Van links naar rechts: Richard van de Burgt, Gerloes van Nunen, Paul Elsendoorn, na de installatie in de gemeenteraad op 30 maart 2022.

Gerloes van Nunen neemt de rol van fractievoorzitter van de lokale PvdA over. Het gevolg is ook dat Marie Heleen van de Ven – Schoofs als kersvers raadslid toetreedt tot de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo. Samen met Paul Elsendoorn en Berry Peters vormen zij de nieuwe fractie.

Voorzitter Jaap Hofstede van de lokale PvdA geeft aan dat het vertrek van Richard van de Burgt in eerste instantie voelt als een gemis; “Richard heeft veel bereikt in de afgelopen jaren en ging zijn verantwoordelijkheid nooit uit de weg. Ook niet bij ingewikkelde onderwerpen zoals het zwembad. Zijn verzet tegen de distributiedozen op Eeneind-West en zijn inzet voor betaalbare woningen in onze gemeente hebben duidelijk verschil gemaakt”. De voorzitter spreekt alle vertrouwen uit in de vernieuwde fractie en verwacht dat dit frisse team ook belangrijke stappen zet voor alle inwoners.

Van de Burgt vertelt dat hij blij is met de steun van de mensen in Geldrop-Mierlo voor de ingezette koers van de lokale PvdA. De PvdA Geldrop-Mierlo werd afgelopen verkiezingen beloond met een enorme verkiezingsoverwinning. Hij blijft als sociaal democraat actief voor de partij, in Geldrop-Mierlo en daarbuiten. Daarnaast heeft hij een mooie uitdaging gevonden in zijn nieuwe baan binnen de Brainport, waarin hij ook maatschappelijke relevatie hoopt te kunnen vinden, met name op het gebied van de duurzaamheidsuitdaging.