Gratis mondkapjes voor inwoners met een smalle beurs

Door Richard van de Burgt op 31 december 2020

Het is belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen, ook nu mondkapjes op heel veel plekken verplicht zijn. De aanschaf van die mondkapjes kan een enorme belemmering zijn voor mensen met een smalle beurs. Als je moeilijk rond komt, dan is een mondkapje kopen niet vanzelfsprekend.

De PvdA Geldrop-Mierlo vroeg hier al enkele malen aandacht voor bij de gemeente. “Deze Corona tijd is zwaar voor iedereen en zorgt voor vereenzaming; ieders wereld wordt enorm klein. Daarom is het zo belangrijk dat mensen met een smalle beurs niet vergeten worden”; aldus Richard van de Burgt, fractievoorzitter van PvdA Geldrop-Mierlo. Wethouder Looijmans ging daarop in gesprek met lokale organisaties die zich bezig houden met armoede. Denk bijvoorbeeld aan de voedselbank.

Het resultaat is dat de gemeente alle huishoudens die in armoede leven gratis herbruikbare mondkapjes heeft gegeven. Deze mondkapjes zijn verstuurd naar huishoudens die maximaal 120% van het minimum loon als inkomen hebben. Iedereen met een smalle beurs die geen mondkapjes heeft ontvangen, of te weinig, kan contact opnemen met de gemeente Geldrop-Mierlo.

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander. Geldrop-Mierlo is nu al ruim 16 jaar mijn thuis. Ik woon er samen mijn vriend Ronald en onze labradorpuppy Lima. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider in de Brainport Eindhoven regio van beroep. Ik draaide ongeveer

Meer over Richard van de Burgt