Fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was ik fractie assistent. In 2017 was ik kandidaat Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Mensen vooruit helpen met eerlijke kansen

Persoonlijk vind ik dat de toekomst van onze gemeente het best in de handen van de lokale PvdA Geldrop-Mierlo kan worden gelegd. Deze partij gelooft namelijk in het talent van het bieden van eerlijke kansen aan mensen, man en vrouw, oud en jong. Ook als je ouders minder geld hebben. Ik sta daar 100% achter omdat ik vindt dat het bieden van eerlijke kansen aan iedereen het beste uit mensen haalt.

Eerlijke kansen zijn belangrijk, dat weet ik uit ervaring. Zelf kom ik uit een gezin waar we het niet breed hadden. Dankzij het werk van onze partij heb ik kunnen studeren en heb ik me kunnen ontwikkelen tot wie ik ben.

Ik wil dus meewerken aan een Geldrop-Mierlo, waar de gemeente mensen vooruit helpt met eerlijke kansen op allerlei vlakken. Waar mensen zeker kunnen zijn dat nieuwe deuren worden geopend voor een fijne wijk, goede zorg. Een daadkrachtige gemeente die er staat voor de inwoners.