Door de redactie op 4 september 2017

Oproep: zet je in voor een sociale koers in Geldrop-Mierlo

Het lijkt misschien ver weg, maar volgend jaar in maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kiezen de inwoners van Geldrop-Mierlo voor een periode van vier jaar wie hen gaan vertegenwoordigen. Deze verkiezingen bepalen de koers van onze gemeente. Belangrijk, want de gemeente besteedt jaarlijks ongeveer 90 miljoen euro aan zaken die ons als inwoners aan het hart gaan.

Als PvdA Geldrop-Mierlo vinden we het belangrijk dat de koers van onze gemeente sociaal is. Een paar van onze speerpunten:

  • We vinden dat kinderen die in armoede opgroeien, moeten kunnen sporten en zich kunnen ontwikkelen.
  • De gemeente bepaalt veel op het gebied van zorg. Wij willen deze in de wijk en we zijn bereid geld te steken in de kwaliteit van deze zorg.
  • We kiezen niet voor nieuwbouw van het gemeentehuis, dat vinden we geldverkwisting.
  • De gemeente is verantwoordelijk voor werk en inkomen. Als PvdA maken we ons hard voor eerlijke arbeidsvoorwaarden, kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, ouderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Speeltuinen en sportveldjes in onze gemeente hebben beter onderhoud nodig om wonen in onze gemeente mooier te maken.
  • Mensen moeten in een vroeg stadium mee kunnen praten over veranderingen in hun straat of wijk, om samen tot een goed resultaat te komen.
  • Duurzame keuzes moeten bij elk besluit van de gemeente worden overwogen, want ook onze gemeente kan bijdrage aan een beter milieu.

De gemeenteraad neemt besluiten die gevolgen hebben voor iedereen. PvdA Geldrop-Mierlo doet dat graag samen mét de inwoners, ook met jou. Dat kan op verschillende manieren. We zoeken ‘ogen en oren’, adviseurs én mensen die zich actief in willen zetten. Het is namelijk belangrijk dat we ook na de volgende verkiezingen een sterke PvdA hebben om de koers mede te bepalen.

Wil je jezelf inzetten voor die sociale koers? Dan kunnen we je hulp zeker gebruiken! Twijfel niet en neem contact met ons op. We bespreken graag hoe we de handen ineen kunnen slaan om ervoor te zorgen dat in onze gemeente jong en oud eerlijke kansen krijgen en iedereen kan genieten van een mooi en leefbaar Geldrop-Mierlo.

Fractie PvdA Geldrop-Mierlo,

Richard van de Burgt, r.van.de.burgt@geldrop-mierlo.nl   (telefoon: 06-24604902)

Bart Oortwijn, b.oortwijn@geldrop-mierlo.nl

Paul Elsendoorn, p.elsendoorn@geldrop-mierlo.nl

Dorien te Dorsthorst, d.te.dorsthorst@geldrop-mierlo.nl