PvdA Geldrop-Mierlo voert anders campagne vanwege corona

Door de redactie op 3 maart 2021

De nog steeds geldende coronamaatregelen leiden ertoe dat politieke partijen ook hun campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op een andere manier moeten voeren. Persoonlijk contact en bijeenkomsten kunnen niet plaatsvinden. Reden voor PvdA Geldrop-Mierlo om na te denken over wat er wél kan in deze campagnetijd.

Allereerst verspreidt de partij zgn. ‘raamposters’ onder de leden. Daarnaast zijn onze vrijwilligers al enkele maanden op pad met thema-flyers over bijvoorbeeld wonen en werken. De komende weken volgen de verkiezingsflyers onder het mom van “niet lullen, maar brievenbussen vullen”.

Aangezien steeds meer inwoners een nee-ja of nee-nee sticker op hun brievenbus hebben, die wij uiteraard respecteren, bereiken wij hier slechts een deel van de stemgerechtigde inwoners mee.
Om de kiezers toch te bereiken, maken wij ook voor deze campagne regelmatig gebruik van social media en de website. PvdA Geldrop-Mierlo is actief op Facebook en Twitter; via de lokale website kunt u eenvoudig doorklikken naar de landelijke websites en hun social media kanalen.

Geen rozen

Waar de PvdA bekend staat om het uitdelen van rozen aan de kiezers tijdens de campagne, kunnen dergelijke activiteiten nu tijdens Corona niet doorgaan. De campagnecoördinatoren Ronald Steenman, Marc Moors en Paul Elsendoorn vinden het niet verantwoord om de vrijwilligers te laten samenscholen en persoonlijk contact met de kiezers op te zoeken. “Ontzettend jammer, maar het is niet anders. Wij vinden dat we een voorbeeldfunctie hebben in het naleven van de coronamaatregelen”, aldus het team.

Brabantse kandidaten

Wilt u graag een stem uitbrengen op één van onze Brabantse kandidaten? Dat kan! Voor de PvdA staat Attje Kuiken uit Breda op plek nr. 4, Bosschenaar Stan Peters op nr. 31, Joke de Kock uit Terheijden op nr. 39 en de Eindhovense Yasin Torunoglu op plek nr. 40. Via dit linkje kom je bij hun campagnefilmpje

Meedoen met team Durven en Doen?

Bent u geen lid, maar wilt u onze partij steunen door het ophangen van een raamposter? Stuur dan een e-mailtje naar [email protected]. Wij komen er graag eentje bij u brengen. Daarnaast hebben wij, zoals gezegd, veel flyers klaar liggen ter verspreiding. Denkt u nou: ik wil tijdens één van mijn wandelingetjes de komende tijd wel een stapeltje flyers rondbrengen, heel graag! Ook daarvoor kunt u zich melden via bovengenoemd e-mailadres.