Signaal voor sober openingsfeestje gemeentehuis Geldrop-Mierlo

Door Richard van de Burgt op 26 augustus 2019

Binnenkort wordt het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo opnieuw geopend na een miljoenenverbouwing. Tegelijkertijd staat de gemeente voor financieel moeilijke tijden. Er is sprake van forse tekorten, omdat de zorg meer kost dan begroot. De PvdA Geldrop-Mierlo wil niet dat er geld verspild wordt aan dure openingsfeestjes. In een poging om dat te voorkomen heeft de partij besloten vragen te stellen over de plannen die de gemeente heeft.

Door het stellen van vragen wil de PvdA het gemeentebestuur aan het denken zetten. Want de PvdA Geldrop-Mierlo stelt al langer vast dat er verkeerde keuzes worden gemaakt. De partij gaf eerder aan liever te investeren in de inwoners dan in stenen voor het gemeentehuis. Een dure, feestelijke opening hoort niet in een tijd dat inwoners zich zorgen maken of ze nog wel goede zorg gaan krijgen.

Fractievoorzitter Richard van de Burgt verklaart: “het gemeentebestuur kiest vaker voor prestige en organiseert daarmee zelf problemen. Centrum Hofdael gaat financieel de mist in, ook omdat we raadsvergaderingen naar een onnodige,  gloednieuwe dure raadszaal verplaatsen. Daarnaast verbouwen we voor vele miljoenen het gemeentehuis, terwijl deze coalitie ervoor kiest om het zwembad te laten verpauperen. Het geld moet niet naar prestige, het is bedoeld voor goede dingen voor de inwoners van onze gemeente’.

De PvdA was steeds fel tegenstander van de dure verbouwing van het gemeentehuis en met name de keuze om een compleet nieuwe multifunctionele raadzaal te bouwen.

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander. Geldrop-Mierlo is nu al ruim 16 jaar mijn thuis. Ik woon er samen mijn vriend Ronald en onze labradorpuppy Lima. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider in de Brainport Eindhoven regio van beroep. Ik draaide ongeveer

Meer over Richard van de Burgt