Door op 23 juni 2013

Superleuke PvdA Brabantdag

Gisteren was voor de derde keer de PvdA Brabantdag in het Provinciehuis van Den Bosch. Samen met 125 Brabantse collega’s heb ik kunnen genieten van een mooi programma.

Wij werden welkom geheten door Wim Luijendijk, burgemeester van Loon op Zand en voorzitter van PvdA Brabant en Henk Leenders, fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten Noord-Brabant . Daarna was het de beurt aan Pieter Paul Slikker, onze landelijke campagnemanager. Pieter  Paul had een inspirerende bijdrage over de aankomende verkiezingen en de daarmee samenhangende campagne. Goede ondersteuning voor de lokale afdelingen en prachtige nieuwe  ideeen die we gaan uitwerken. Ik kreeg meteen zin om te starten met de campagne. Maar toch maar even wachten.

Daarna vond er een statensimulatie plaats onder leiding van Annegien Wijnands (als Commissaris van de Koning) en Henk Leenders. Alle aanwezige leden werden verdeeld in politieke partijen en moesten met elkaar in debat gaan over het onderwerp Brabant wordt een eigen landsdeel, met een eigen Koning en Ministers, we hebben de rest van Nederland niet meer nodig omdat er genoeg schaliegas is. Het debat was soms ernstig, soms ludiek, alle trucks werden uit de kast gehaald en veel specifieke kenmerken van de politieke partijen kwamen naar voren. Kortom: lachen geblazen.

Na de lunch was het de beurt aan Diederik Samsom. Even bevlogen en inspirerend als altijd, goed voor de troepen uitlopend en altijd omkijkend. Wat een goed leider.

Hierna heb ik deelgenomen aan de workshop:  Een lokale campagne opzetten (met landelijk campagnemanager Pieter Paul Slikker) en de workshop Bestuurskracht in Brabant (met Helmi Huijbregts van de commissie Huijbregts).

De dag werd afgesloten met  natuurlijk een borrel en de verrassingsact.

Kortom: een mooie en inspirerende dag gehad met fijne en enthousiaste collega’s. Ik ben blij dat ik bij deze club hoor.