Minder grijs en meer groen in het centrum van Geldrop

Door Richard van de Burgt op 10 februari 2018

Fijn wonen in Geldrop-Mierlo betekent een bruisend centrum. In Mierlo worden grote stappen gezet om het centrum te verbeteren. In Geldrop zijn stappen gezet. Daar moet nog wat meer gebeuren.

De lokale PvdA Geldrop-Mierlo wil dat het centrum van Geldrop een echte sprong in de toekomst maakt. Dan moet er wat veranderen. De winkels trekken weg, want mensen winkelen steeds meer online. Daardoor wordt het in de winkels minder druk, maar ook bij de supermarkten. Steeds meer mensen laten hun boodschappen thuis bezorgen. Hoe houden we het centrum toch aantrekkelijk? Maak het minder grijs en meer groen. Zorg voor een plek waar het goed wonen is, met ontspanning.

Meer groen en minder blik verhoogt de leefbaarheid van een straat. Daarmee wordt het centrum van Geldrop een betere plek om te wonen. Het wordt aantrekkelijker om er te shoppen en ontspannen. Richard van de Burgt van de PvdA Geldrop-Mierlo zegt daar over: “Het is nou eenmaal fijner om een kop koffie te drinken met groen om je heen, dan met auto’s. Daarom stelt de PvdA Geldrop-Mierlo voor om op termijn het heuvelparkeerterrein te veranderen in een groene plek in het hart van Geldrop. Het verhoogt de leefbaarheid van het centrum en voorkomt dat er auto’s langs het horeca-plein rijden”.

De partij kiest voor een unieke aanpak om het centrum te vergroenen. Parkeerplekken wijken voor groen. De grijze blokken van gebouwen, zoals de bibliotheek en de betonnen kolos met Nettorama wil men aankleden met planten, bomen en klimop. Daarnaast is het de bedoeling dat daken gevuld gaan worden met zonnepanelen, om mee te werken aan het tegengaan van luchtverontreiniging. De PvdA Geldrop-Mierlo kreeg eerder in de gemeenteraad een meerderheid bijeen voor het klimaatneutraal maken van de gemeente.

Een groene, gezonde gemeente. Een kwestie van Durven en Doen!

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander. Geldrop-Mierlo is nu al ruim 16 jaar mijn thuis. Ik woon er samen mijn vriend Ronald en onze labradorpuppy Lima. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider in de Brainport Eindhoven regio van beroep. Ik draaide ongeveer

Meer over Richard van de Burgt