Door Richard van de Burgt op 4 september 2013

Roze maak je met ROOD, ook in Geldrop-Mierlo

Ik vind dat we als gemeente trots mogen zijn op het feit dat we elk jaar een Roze Maandag vieren tijdens de kermis van Geldrop. Mensen komen vanuit de hele regio voor muziek en gezelligheid, maar ook een gesprek met elkaar.

Alles gaat gemoedelijk en het lijkt dan ook meer om een feestje te gaan dan om serieuze zaken als homo-emancipatie.ch is het niet zo vanzelfsprekend dat LHBT’s (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen en Transgenders) door iedereen geaccepteerd worden. Ik kom nog heel vaak tegen dat mensen gediscrimineerd worden in hun wijk, op hun werk of school. Dat kan enorme impact hebben. Om een voorbeeld te noemen; in 2013 is het in Nederland nog steeds zo dat het zelfmoordpercentage van LHBT jongeren 5x (!!!) hoger ligt dan dat van heteroseksuele jongeren.

Daarom is het ook zo belangrijk dat we met zijn alle blijven werken aan de emancipatie van LHBT’s in de maatschappij. Als PvdA hebben we op deze Roze Maandag laten zien dat we deze emancipatie ondersteunen. We hebben roze rozen uitgedeeld, met mensen gesproken en mensen uitgelegd dat ze met hun vragen en problemen kunnen aankloppen bij het Roze Ombudsteam van het PvdA Homonetwerk.

Emancipatie kan op allerlei manieren, maar vooral ook de ogen open te houden en te laten zien hoe goed diversiteit is. Een Roze Maandag is daarvoor een fantastisch middel; gezelligheid gecombineerd met onderlinge gesprekken en begrip!

 

 

 

Richard van de Burgt

Richard van de Burgt

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren in Geldrop-Mierlo, samen met mijn vriend Ronald en onze zwarte labrador Kuzco. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en ben projectleider van beroep. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo, daarvoor was

Meer over Richard van de Burgt